Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Απειλούν με αιματοκύλισμα το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ρωσία οι τζιχαντιστές

Απειλούν με αιματοκύλισμα το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ρωσία οι τζιχαντιστές

Μπορεί όλοι να επιθυμούν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ρωσία, να μείνει στην μνήμη μας όταν τελειώσει για ωραίους ποδοσφαιρικούς αγώνες με συγκλονιστικές εναλλαγές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την ομαλή διεξαγωγή του.
Το λέμε αυτό, γιατί απειλές εξαπολύει, ξανά, το Ισλαμικό Κράτος, εν όψει του Μουντιάλ της Ρωσίας, προκαλώντας νέους πονοκεφάλους στους διοργανωτές και στις ρωσικές Αρχές, με το νέο προπαγανδιστικό υλικό του, που εικονίζει τον Λιονέλ Μέι ως πρόβατο επί σφαγή: Γονατιστό με πορτοκαλί φόρμα αιχμαλώτου, μέσα στον αγωνιστικό χώρο του «Λουζνίκι», όπου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον τζιχαντιστή δήμιο να στέκεται όρθιος δίπλα του και να τον κρατά από τα μαλλιά!

Αναγνωρίζοντας πως αυτή την στιγμή ο Αργεντινός παίκτης της Μπαρτσελόνα είναι συνώνυμο του αθλήματος παγκοσμίως, το ISIS δημιούργησε μια αφίσα την οποία διέσπειρε μέσω των social media, παρουσιάζοντας τον Μέσι ως στόχο επίθεσης. Λίγο πιο δεξιά, δίπλα στο σηματάκι του κόρνερ εικονίζεται και μία δεσμίδα από δυναμίτη, ενώ το logo της διοργάνωσης είναι σπασμένο.
Την ίδια ώρα, το ψηφίο 8 από την ημερομηνία 2018 στο σήμα έχει φύγει από την θέση του. Είναι σαφές ότι στόχος των τρομοκρατών είναι να χτυπήσουν την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τις ευρύτερες συνέπειές του.
Θυμίζουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε διαρρεύσει και τον περασμένο Οκτώβριο μια σειρά από αφίσες απειλώντας εκτός του Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Νεϊμάρ, δείχνοντάς τους να εκτελούνται.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ