Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Πάτωσε η συνέντευξη Τσίπρα: Κανένας δεν είδε τον εθνομηδενιστή και επαγγελματία ψεύτη πρωθυπουργό Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 - 21:37 Share Share Sh


Πάτωσε η συνέντευξη Τσίπρα: Κανένας δεν είδε τον εθνομηδενιστή και επαγγελματία ψεύτη πρωθυπουργό
Άλλη μια επικοινωνιακή (και όχι μόνο) ήττα του Τσίπρα αποτελεί γεγονός, καθώς απογοητευτικά ήταν τα ποσοστά τηλεθέασης της συνέντευξης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤ1.
Αν και υπήρχαν θέματα μείζονος σημασίας, με κυρίαρχο το Σκοπιανό, οι τηλεθεατές «γύρισαν την πλάτη» στην συνέντευξη, με αποτέλεσμα η τηλεθέαση να σημειώσει 7,8% στο σύνολο, μόλις 4,8% στο κοινό ηλικιών 18 - 54 και 4,4% στο κοινό 15 - 44. Το υψηλότερο (αν μπορεί να ειπωθεί έτσι) ποσοστό τηλεθέασης αφορά τους άντρες άνω των 55 και είναι 17% και ακολουθούν και πάλι άντρες, ηλικιών 18 -24, με ποσοστό 12,3%.

Απογοητευτικά τα ποσοστά στα γυναικεία κοινά όπου εκεί ως υψηλότερο καταγράφεται το ποσοστό 4,7% στις ηλικίες 45 - 54. Η Αθήνα παρακολούθησε την συνέντευξη του πρωθυπουργού σε ποσοστό 9,3% έναντι του 8,5% που καταγράφεται στην Θεσσαλονίκη, όπου θα περίμενε κάποιος «να σπάσουν τα κοντέρ» λόγω Σκοπιανού.
Την ίδια ώρα, στα ανταγωνιστικά ιδιωτικά κανάλια η τηλεθέαση που σημείωναν τα προγράμματα που προβάλλονταν ήταν υψηλότερη, ειδικά στο κοινό που μετράται επίσημα ως το πλέον δυναμικό, δηλαδή στο 18 - 54.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να αντιληφθούμε ότι οι Έλληνες δεν σπατάλησαν στο ελάχιστο τον χρόνο τους για να ακούσουν έναν κατά συρροήν αδίστακτο και επαγγελματία ψεύτη να τους κοροϊδεύει μέσω των τηλεοπτικών τους οθονών, παρότι τα θέματα στα οποία θα αναφερόταν ήταν πολύ σημαντικά. Γι’ αυτό και του έδωσαν αυτά τα πολύ χαμηλά νούμερα τηλεθέασης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ