Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ελένη Ζαρούλια για λαθρομετανάστευση: Η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Σαλβίνι! ΒΙΝΤΕΟ

Η Συναγωνίστρια και Βουλευτής Β΄ Αθηνών Ελένη Ζαρούλια τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων επί της προτάσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και του συστήματος ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατήγγειλε τις μειώσεις που θα επιβληθούν στον τομέα της αγροτικής πολιτικής και στηλίτευσε τις αυξήσεις στις δαπάνες που αφορούν στη Μεταναστευτική Πολιτική και τη διαχείριση των συνόρων της Ευρώπης. Τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέτει ως προτεραιότητα το καλό και το συμφέρον των εθνών που την απαρτίζουν, αλλά προσπαθεί να τα καταστήσει υποχείρια των γενικότερων στρατηγικών σχεδιασμών της.

Να σημειωθεί ότι δεδομένων των εξελίξεων και των ρευστών καταστάσεων που κλυδωνίζουν το οικοδόμημα της Ε.Ε., στόχος είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο πριν τις ευρωεκλογές του 2019, προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης σάρωση του σχεδίου από μια μελλοντική ευρωσκεπτικιστική πλειοψηφία.
Σκεφτείτε, όμως τι θα γίνει αν μέσα σε αυτή την 7ετία που προβλέπει το Δημοσιονομικό πλαίσιο αποχωρήσει και άλλη χώρα πλην της Μεγάλης Βρετανίας. Πώς θα ισοσκελιστεί το κενό που θα προκύψει; Μειώνοντας και άλλο τις δαπάνες ή θα πρέπει να συνεισφέρουμε περισσότερο τη στιγμή που δεν μπορούμε να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες;
Φαίνεται πως ζούμε τις τελευταίες στιγμές, μιας ψευδεπίγραφης ένωσης, που αφού απομύζησε τα περισσότερα κράτη μέλη και τα οδήγησε στο να εξαφανίσουν την πρωτογενή παραγωγή τους, προς όφελος άλλων ισχυρότερων, με σκοπό την ηγεμονία των αγορών και αυτών που τις ορίζουν, έφθασε πια στο σημείο να προσπαθεί να υποτάξει τα μέλη της με νόμους οι οποίοι παραδίδουν την Εθνική κυριαρχία του καθενός από αυτά, αναντίρρητα από τα κυβερνητικά όργανα που έχουν επιλέξει και τοποθετήσει σε καίριες θέσεις βάσει των δικών τους συμφερόντων. 
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι, ακούσαμε όλα όσα ειπώθηκαν σε αυτή την αίθουσα και γνωρίζουμε πολύ καλά και τις παρεμβάσεις που έγιναν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο επί του ιδίου θέματος.
Διαβάσαμε και το ενημερωτικό που μας αποστείλατε και αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι πως με το πρόσχημα του οικονομικού κενού που θα αφήσει η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) 2021-2027 προβλέπει μεγάλες περικοπές και ιδιαίτερα σε καίριους τομείς, όπως είναι οι κοινωνικές παροχές και η Κοινή Γεωργική Πολιτική.
Η Κομισιόν προτείνει να εκσυγχρονιστεί και να απλουστευθεί το υφιστάμενο σύστημα ιδίων πόρων, να απλουστευθεί ο ισχύων ίδιος πόρος που βασίζεται στον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) και να καθιερωθεί ένα "καλάθι" νέων ιδίων πόρων.
Προβλέπονται, όπως είπαμε μειώσεις, υπάρχουν όμως και αυξήσεις. Αυξήσεις των δαπανών για τη Μετανάστευση από 1,6% που ισχύει σήμερα στο 2,7%. Αυτό αντιστοιχεί σε 35 δισεκατομμύρια ευρώ για τη μεταναστευτική πολιτική και τη διαχείριση των συνόρων της Ένωσης.
Είναι αδιανόητο να γίνονται περικοπές για τη χώρα μας που υποφέρει ήδη από τα μέτρα λιτότητας που της έχουν επιβληθεί και από την άλλη να αυξάνονται τα κονδύλια για την αντιμετώπιση της Μεταναστεύσεως. 
Μιας μεταναστεύσεως που έχει καταστρέψει την Ελλάδα και που αντί να αφήσετε, εσείς και οι Ευρωπαίοι, τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να επιτελέσουν το έργο τους και να προστατεύσουν τα σύνορά μας- που είναι και σύνορα της Ε.Ε- από την ανεξέλεγκτη ροή λαθρομεταναστών, χρηματοδοτείτε την Τουρκία που παραβιάζει τόσο τη συμφωνία  με την Ε.Ε. όσο και κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. 
Βλέπουμε λοιπόν να τριπλασιάζονται οι δαπάνες και να φτάνουν το ύψος των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων, τη μετανάστευση και το άσυλο. Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή την αύξηση και τους επιπλέον 10.000 συνοριοφύλακες της Frontex, γιατί πολύ απλά δεν καλύπτονται οι ελληνικές επιδιώξεις για την αυτοπροστασία των συνόρων μας, για την οποία είμαστε ικανοί και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εκπαιδευτεί για αυτό ακριβώς το καθήκον. 
Η Επιτροπή προτείνει επίσης να ενισχυθεί η χρηματοδότηση για την υποδοχή και την ένταξη των μεταναστών και προσφύγων που (θα) ζουν στα κράτη μέλη της Ένωσης. Ουσιαστικά αυτό που προβλέπεται είναι η απορρόφηση όλο και περισσοτέρων μεταναστών και η εγκατάσταση τους στα κράτη μέλη της ένωσης. Και εδώ θα βάλω έναν αστερίσκο και να αναφέρω ότι πολλές χώρες έχουν εναντιωθεί και έχουν κλείσει τα σύνορά τους, προστατεύοντας τους πολίτες τους ως οφείλει κάθε κράτος να πράξει, όπως επί παραδείγματι η Αυστρία, η Ουγγαρία και όχι μόνον, οι μόνες που ακόμη επιμένουν να δέχονται λαθρομετανάστες εις βάρος του γηγενή πληθυσμού είναι η Ισπανία του σοσιαλιστή Σάντσεθ και η Ελλάδα των αμερικανοκομμουνιστών των Τσίπρα και Καμμένου. 
Το ότι δίδονται κεφάλαια για την εγκατάσταση συνοριοφυλάκων δεν θα πρέπει να μας ξεγελάσει, γιατί η πραγματική αποστολή αυτών, είναι η διάσωση και η περισυλλογή των λαθρομεταναστών σε αγαστή συνεργασία με την κάθε είδους ΜΚΟ, που αλωνίζουν στην περιοχή και όχι η φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων που υποτίθεται ότι είναι η πραγματική αιτία της δημιουργίας του σώματος αυτού. Και σε αυτό το σημείο θα ήταν καλό η Πατρίδα μας να πάρει παράδειγμα από την γειτονική μας Ιταλία και να απαγορεύσει να αλωνίζουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά φευ από αυτές σιτίζονται πολλοί βουλευτές, μέλη και στελέχη του “συνταγματικού” τόξου.
Έναν Σαλβίνι χρειάζεται απαραιτήτως η Πατρίδα μας… ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ σε ΚΑΘΕ ΜΚΟ: Ας ξεχάσουν ότι μπορούν να έρθουν στην Ιταλία, ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!  
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι "θέλει να πλήξει τις μπίζνες μαφιόζων και δουλεμπόρων”, κάτι που οι ενταύθα πολιτικάντηδες δεν έχουν την πολιτική βούληση να κάνουν!
Ταυτόχρονα θυσιάζονται οι δαπάνες για την Κοινή Γεωργική Πολιτική και μειώνονται κατά 5%. Δεν αντιδρούμε μόνο εμείς σε αυτό, αλλά και οι Γάλλοι και διατρανώνουν ότι «η Γαλλία δεν μπορεί να δεχτεί καμία μείωση στο εισόδημα των αγροτών» και ότι τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των καλλιεργειών. Εν μέρει έχουν δίκιο, οι άμεσες ενισχύσεις αποτελούν «δίχτυ ασφαλείας». Από την άλλη, ο τρόπος που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή η Κοινή Αγροτική Πολιτική μας βρίσκει αντίθετους γιατί δεν προστατεύονται τα προϊόντα μας. Δεν αποτελεί εργαλείο ενημέρωσης για τους νέους τρόπους καλλιέργειας και για τα προϊόντα που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά. Και από τη στιγμή που υπάρχουν οι ποσοστώσεις στην παραγωγή δεν μπορούμε να έχουμε αυτάρκεια και να αναγκαζόμαστε να κάνουμε εισαγωγές. Συνεπώς έχει καταστραφεί εδώ και δεκαετίες ο πρωτογενής μας τομέας και κατ’ επέκταση η Εθνικής μας οικονομία από την αγροτική πολιτική της αντεθνικής ΕΕ (είτε με τις ποσοστώσεις, είτε με τις αντιπαραγωγικές επιδοτήσεις είτε με τα αλλεπάλληλα μνημόνια).
Η πρόταση της Επιτροπής για την ειδική λειτουργία και τη σταθεροποίηση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης δεν πρόκειται να λειτουργήσει σε μια Ευρώπη που λόγω των εξελίξεων κλυδωνίζεται, που το ενιαίο νόμισμα έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, που τα κράτη επιθυμούν την επιστροφή τους στις εθνικές τους ρίζες και αποτάσσονται κατά το δυνατόν την παγκοσμιοποίηση.
Η δε προσπάθεια σταθεροποίησης των επενδύσεων είναι πασιφανές πως αφορά τις μεγάλες επενδύσεις, τους φίλα προσκείμενους στους εταίρους και τους διεθνείς λομπίστες και όχι τις μικρές και μεσαίες επενδύσεις που προσπαθούν να κάνουν οι καθημερινοί πολίτες που δεν εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα και που έχουν ταλαιπωρηθεί από την εξοντωτική φορολογία.
Πέρα από το ζήτημα της αγροτικής πολιτικής, με την πάροδο του χρόνου και κατόπιν της αυστηροποίησης των δημοσιονομικών κανόνων και της επιβολής πολιτικών λιτότητας η επενδυτική πολιτική κάθε χώρας έχει μεταβιβαστεί στην ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μειώνοντας την οικονομική ελευθερία της χώρας και την μετατρέπει σε υποχείριο των γενικότερων στρατηγικών σχεδιασμών της ΕΕ. Ο Προϋπολογισμός της ΕΕ είναι σε λάθος κατεύθυνση, όπως και η γενικότερη πολιτική της ΕΕ.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ο νέος μηχανισμός για το κράτος δικαίου, που προτείνει η Κομισιόν για την προστασία του προϋπολογισμού της ΕΕ από χρηματοοικονομικούς κινδύνους που συνδέονται με γενικευμένες ελλείψεις όσον αφορά το κράτος δικαίου στα κράτη μέλη με τη δυνατότητα της ΕΕ "να αναστέλλει, να μειώνει ή να περιορίζει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση της ΕΕ κατά τρόπο ανάλογο προς τη φύση, τη σοβαρότητα και την έκταση των ελλείψεων", μετά από πρόταση της Κομισιόν και έγκριση από το Συμβούλιο μέσω ψηφοφορίας με αντίστροφη ειδική πλειοψηφία.
Ουσιαστικά με τον μηχανισμό αυτό προσπαθεί να εκβιάσει τα κράτη μέλη που αντιστέκονται στην εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη ή θέτουν το εθνικό τους δίκαιο υπεράνω του ευρωπαϊκού ώστε να υποκύψουν στα θέλω, αυτών που απαιτούν την παγκοσμιοποίηση και ηγούνται την στιγμή αυτή στην ευρωπαϊκή ένωση. Άρα δεν πρόκειται για μια ευρωπαϊκή ένωση που θέτει ως προτεραιότητα το καλό και το συμφέρον των εθνών που την απαρτίζουν, αλλά μια ένωση κρατών-σκλάβων στις επιθυμίες αυτών που εξουσιάζουν την παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία και χρησιμοποιούν την ένωση ως το όχημα που θα τους οδηγήσει στην εκπλήρωση των σκοπών τους.
Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την Ελλάδα, αξίζει να τονίσουμε ότι η από κοινού χρηματοδότηση Ευρωπαϊκών δημόσιων αγαθών όπως η εξωτερική και η εσωτερική ασφάλεια, ενώ επιβαρύνει τους εθνικούς προϋπολογισμούς και τους φορολογούμενους, ταυτόχρονα παράγει οφέλη τα οποία διαχέονται, όχι πάντα με την ίδια έκταση και με τους ίδιους ρυθμούς, στο σύνολο της Ευρωπαϊκής επικράτειας. Έτσι, η δημοσιονομική προικοδότηση της ΕΕ στο πεδίο της ασφάλειας, της άμυνας και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων θα έχει επιπτώσεις για την Ελλάδα, και θα επιβαρύνει τη δημοσιονομική της θέση. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα οφείλει να εργαστεί προκειμένου να αποτραπούν τα σενάρια που προβλέπουν περικοπές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και την πολιτική συνοχής .
Έτσι, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το σύστημα ιδίων πόρων δεν είναι παρά μηχανισμοί επιβολής συγκεκριμένων πολιτικών και ολοκληρωτικής λιτότητας. Ειλικρινά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό. Περιμέναμε όμως, όπως και ο Ελληνικός Λαός ότι εσείς ως κυβέρνηση της Αριστεράς με “ευαισθησίες” πως θα συναισθανόσασταν τα προβλήματα των πολιτών και θα δρούσατε βάσει συγκεκριμένων σχεδίων για την συνολική ενίσχυση και αναβάθμιση της χώρας μας. Τελικά αναλώνεστε σε ατέρμονους διαλόγους-διαπραγματεύσεις χωρίς περιεχόμενο και αποδέχεστε τα πάντα χωρίς καμία αντίδραση.
Η ευρωζώνη μπορεί να έχει ανάπτυξη, αλλά αυτή επιτυγχάνεται σε βάρος άλλων χωρών όπως η Ελλάδα, διαλύοντας τις ψευδαισθήσεις για αλληλεγγύη. Καμία ένωση δεν έχει πραγματοποιηθεί γιατί νομισματική ένωση χωρίς πολιτική ένωση δεν μπορεί να υπάρξει. Ειδικά στις παραμεθόριες χώρες, της λανθασμένα λεγόμενης ένωσης, όπως είναι η Ελλάδα το μόνο που διαπιστώθηκε είναι κλείσιμο των συνόρων της ένωσης και δημοσιονομικές ελαφρύνσεις σε όλες τις χώρες πλην την Ελλάδας.
Μπορεί η Ευρωζώνη να περιήλθε αρχικά σε κρίση, κυρίως, λόγω της κατάρρευσης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και της ύφεσης που ακολούθησε, μεγάλη όμως είναι και η ευθύνη των κρατών μελών και των θεσμών και διαδικασιών διακυβέρνησής της για τη μετάλλαξη, εξάπλωση και συνεχή επιδείνωση της κρίσης. *
Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ στο ζήτημα των Ελλήνων Στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται αιχμάλωτοι των Τούρκων. 131 ολόκληρες ημέρες συμπληρώνονται σήμερα και η κυβέρνησή σας η ανίκανη να επιβάλλει κυρώσεις για να μπορέσει να πιέσει την Τουρκία προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι Έλληνες κρατούμενοι, τι κάνει; Συγχαίρει τον Σουλτάνο Ερντογάν για την επανεκλογή του! Ήθελα να ήξερα, αν επρόκειτο για τα δικά σας παιδιά θα κάνατε το ίδιο;
Εις ό,τι αφορά την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, οι Έλληνες διαδηλώνουν απ’ άκρη σ΄ άκρη την αντίθεσή τους ενωμένοι σαν μια γροθιά παραβλέποντας τα μικροπολιτικά τους πάθη, μόνον εσείς δεν έχετε αντιληφθεί ότι το ζήτημα των Σκοπίων έχει ενώσει όλους τους Έλληνες, οι οποίοι θα σας στείλουν λείαν συντόμως στα αζήτητα της Ιστορίας και μια εθνική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει την ύβρι που έχετε διαπράξει εις βάρος του Έθνους!