Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ανησυχεί το “Έθνος”: Μεγάλη επιρροή της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική κοινωνία


Ανησυχεί το “Έθνος”: Μεγάλη επιρροή της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική κοινωνία
Όχι ένα, αλλά δύο άρθρα περιλαμβάνει η σημερινή έκδοση του «Έθνους», προκειμένου να προειδοποιήσει το πολιτικό σύστημα για την «ακροδεξιά απειλή».
Το πρώτο άρθρο υπό τον τίτλο «Ακροδεξιά απειλή» προειδοποιεί ότι «τα ποσοστά αποδοχής ακραίων θέσεων και απόψεων εμφανίζονται να είναι υπερδιπλάσια από τα ποσοστά επιρροής της Χρυσής Αυγής», προφανώς θέλοντας να καταδείξει στους πολιτικάντηδες ότι η Χρυσή Αυγή θα διογκωθεί περαιτέρω αν δεν λάβουν τα μέτρα τους.

Το δεύτερο άρθρο παρατηρεί ότι «η Χρυσή Αυγή φαίνεται να κερδίζει ψηφοφόρους» και τονίζει προς το πολιτικό σύστημα ότι «οι κοκορομαχίες όχι μόνο δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της ακροδεξιάς, αλλά αντίθετα τη δυναμώνουν».
Πρόκειται, σαφέστατα, για μία ομοβροντία δημοσιευμάτων που ξεκίνησε από τον Διευθυντή του «Βήματος» με σκοπό να σπρώξει το πολιτικό σύστημα σε συνεργασία ως προς την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.
Βεβαίως, όχι σε ανοιχτή ξεμούτσουνη συνεργασία. Αυτό θα έριχνε τις μάσκες και θα αποδεικνυόταν καταστροφικό. Τους καλεί σε μία υπόγεια συνεργασία στην πλάτη των Ελλήνων που παραδοσιακά κοροϊδεύουν, αλλά και σε αμοιβαία αποδοχή των θέσεων της παγκοσμιοποίησης από όλους.
Προτρέχουν οι δημοσιογραφίσκοι από γνήσια ανησυχία, όμως αμφότεροι οι δύο στόχοι που τίθενται έχουν ήδη επιτευχθεί από το πολιτικό σύστημαΟ μεν πρώτος με τα κομματίδια – αναχώματα που σχεδιάζει είτε ο Σύριζα με ψεκασμένα υλικά, είτε η ΝΔ από υλικά της διαφθοράς. Ο δε δεύτερος με την από κοινού ψήφιση αντεθνικών νομοσχεδίων από σύσσωμο το «συνταγματικό τόξο».