Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Την Ιθάκη θα την δει ο Ελληνικός Λαός, μονάχα όταν ξεπεράσει την Σκύλλα (ΝΔ) και την Χάρυβδη (ΣΥΡΙΖΑ)

Την Ιθάκη θα την δει ο Ελληνικός Λαός, μονάχα όταν ξεπεράσει την Σκύλλα (ΝΔ) και την Χάρυβδη (ΣΥΡΙΖΑ)

Στην Ιθάκη ετοιμάζει την φιέστα για την «έξοδο από τα μνημόνια» ο Τσίπρας, προκειμένου να εμφανίσει εαυτόν ως έναν σύγχρονο «Οδυσσέα» που οδηγεί το πλοίο σε ασφαλή λιμάνια και στο τέλος της περιπλάνησης.
Η πραγματικότητα είναι, όμως, ότι η Ελλάδα δεν φτάνει από σήμερα σε ασφαλή λιμάνια, αλλά ουσιαστικά τώρα αρχίζει η περιπλάνησή της στις άγριες θάλασσες των αγορών, με ένα υπέρογκο χρέος, μεγάλες υποχρεώσεις σε πρωτογενή πλεονάσματα και στο τιμόνι κάποιους «Πολάκηδες», «Παππάδες», «Τσίπρες», «Καμμένους» και άλλους φαιδρούς. Ακόμα χειρότερα με αντιπλοίαρχους ανάλογης αξίας όπως ο Μητσοτάκης, ο Γεωργιάδης και άλλα τινά.

Η λύση του ελληνικού προβλήματος δεν βρίσκεται ούτε στον ραγιαδικό νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ, με τις επικύψεις στους διεθνείς τοκογλύφους, ούτε η νεοαριστερή θεώρηση των πραγμάτων με την επικοινωνιακή διαχείριση του ίδιου μίγματος πολιτικής, αλλά με το «ταξικό πρόσημο» των επιδομάτων σε ημετέρους.
Ο Ελληνικός Λαός θα καταφέρει να βρει την Ιθάκη μονάχα όταν ξεπεράσει την Σκύλλα και την Χάρυβδη του στείρου δικομματισμού που παλιότερα λεγόταν ΝΔ – ΠαΣοΚ και τον οδήγησε στο χείλος του γκρεμού, ενώ τώρα λέγεται Σύριζα – ΝΔ και τον οδηγεί στην καταστροφή.