Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

“Λευκή, ας βαλθή όπου έπεσες, κολώνα…” Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στην εθνική εφημερίδα "Εμπρός"
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ:

«Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, Υπερήφανοι Έλληνες και Ελληνίδες, Εσείς οι διαλεχτοί, οι ξεχωριστοί, που είστε σήμερα εδώ σε αυτήν την εκδήλωση Τιμής και Μνήμης. Θέλω να σας πληροφορήσω ότι σήμερα το πρωί, εκτελώντας εντολή μου, ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μέσα στην Βουλή, ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα στην επιτροπή να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στην Μνήμη του Ίωνος Δραγούμη και αρνήθηκαν. Αυτοί είναι...
Είμαστε εδώ σήμερα 31 Ιουλίου του 2018 για να τιμήσουμε την Μνήμη ενός ξεχωριστού άνδρα, του Ίδα του Μακεδονικού Αγώνα, αυτού που έγραψε το «Ηρώων και Μαρτύρων Αίμα», και τι τραγική ειρωνεία, ζούμε τις ημέρες, όπου ένα άθλιο πολιτικό κατεστημένο πρόδωσε το Αίμα του Παύλου Μελά, του Ίωνα Δραγούμη, του Τέλου Άγρα, των Μακεδονομάχων. Ζούμε αυτές τις τραγικές ημέρες όπου έξω από την Βουλή ο Λαός φώναξε ένα σύνθημα απέναντι σ’ αυτούς που ξεπουλάνε την Πατρίδα «Προδότες, προδότες, προδότες».
31 Ιουλίου του 1920 και δολοφονείται σ’ αυτό ακριβώς εδώ το σημείο ένας μεγάλος Έλληνας ο Ίων Δραγούμης, ο πατέρας του ελληνικού Εθνικισμού. Ευρισκόμαστε στο σημείο ακριβώς αυτό όπου χύθηκε το αίμα ενός μεγάλου οραματιστή μπροστά σ’ αυτήν την λιτή μαρμάρινη κολώνα, όπως θέλησε ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς που για τον θάνατο του Ίωνα Δραγούμη είχε γράψει τους στίχους: «Λευκή, ας βαλθή όπου έπεσες, κολώνα, (Πώς έπεσες, γραφή να μην το λέει) λευκή, με της Πατρίδας την εικόνα. Μόνο εκείνη ταιριάζει να σε κλαίει, βουβή, μαρμαρωμένη να σε κλαίει».
Αυτή η κολώνα κλαίει αλλά και κάποιοι άλλοι που αυτήν την στιγμή θυμούνται, εσείς οι Έλληνες Εθνικιστές, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που δεν ξεχνάτε τους Ήρωες, δεν λησμονείτε τους προδότες. Ακριβώς απέναντι από αυτήν την λιτή μαρμάρινη κολώνα, λίγο πιο κάτω, χτίστηκε αργότερα ένα κτίριο, το ξενοδοχείο Χίλτον. Κτίριο – σύμβολο της μεταπολεμικής Ελλάδος, της μίζας, της ρεμούλας, της αρπαχτής, του εύκολου πλουτισμού.
Δύο κόσμοι, ο ένας απέναντι από τον άλλον. Από την μια το ψευτορωμαίικο της κονόμας του Χίλτον και απ’ την άλλη η αληθινή Ελλάδα του Ίωνα Δραγούμη. Η Ελλάδα για την οποία χωρίς δισταγμό έδωσε την ζωή του ο Ίων Δραγούμης και που κάποιοι εθνικόφρονες της πεντάρας, φιλελεύθεροι κτλ., σκουπίδια της πολιτικής και της Ιστορίας τον θέλουν δικό τους. Σ’ αυτούς όλους απαντά ο Ίωνας Δραγούμης με τα δικά του λόγια γράφοντας: «Αν είμαστε ζωντανό γένος, δε θα κολλήσωμε στο πολιτικό σύστημα που μας κάθισαν. Το σύνταγμα και οι βουλευτές είναι μια αρρώστεια. Δεν είναι η ζωή μας.»
Ζωή μας είναι το Έθνος, η Πατρίδα, η Ιστορία, οι Ήρωες. Και όσο για εμάς, για τους Εθνικιστές, ο Ίων Δραγούμης έγραφε τότε πριν αφήσει την στερνή του πνοή: «Ο εθνικισμός είναι μορφή ενέργειας... Ο διεθνιστής είναι στοιχείο θανάτου για το έθνος». Σήμερα την Πατρίδα μας την κυβερνούν αυτοί ακριβώς, οι διεθνιστές που είναι στοιχεία θανάτου για το Έθνος μας και γι’ αυτό η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για να πέσουν και θα πέσουν.
Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, ο Ίων Δραγούμης δείχνει τον δρόμο, είναι ένας άνθρωπος δικός μας, είναι ο πατέρας των Ιδεών μας. Πιστοί ακόλουθοί του σήμερα 98 χρόνια μετά τον θάνατό του βροντοφωνούμε «Αθάνατος».