Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Τσίπρας και Μητσοτάκης απέφυγαν τον χαρακτηρισμό του «Χριστιανού» στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Σρι Λάνκα

Τσίπρας και Μητσοτάκης απέφυγαν τον χαρακτηρισμό του «Χριστιανού» στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Σρι Λάνκα

Μια ματιά στα όσα έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μακελειό στην Σρι Λάνκα είναι αρκετή για να αντιληφθούμε αρκετά πράγματα:
Τσίπρας: «Για τραγικά νέα για τις βομβιστικές επιθέσεις στη #SriLanka μας γεμίζουν θλίψη & αποτροπιασμό. Δεν υπάρχουν λόγια για να καταδικάσει κανείς το τυφλό μίσος τρομοκρ. επιθέσεων σε θρησκευτικούς ναούς ανήμερα του Καθολικού Πάσχα. Η σκέψη όλων μας στους οικείους των ανθρώπων που χάθηκαν».

Μητσοτάκης: «Οι επιθέσεις στη #SriLanka ανήμερα του Καθολικού Πάσχα προκαλούν φρίκη και οργή. Η σκέψη όλων μας είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους. Η διεθνής μάχη απέναντι στη θρησκευτική μισαλλοδοξία και την μισαλλοδοξία και την τρομοκρατία πρέπει  να είναι αμείωτη».
Αυτό το οποίο παρατηρούμε είναι ότι και στις δύο δηλώσεις αποφεύγονται οι όροι «χριστιανοί» και «χριστιανισμός» για τα θύματα.
Η «πολιτική ορθότητα» απαγορεύει δια ροπάλου τέτοιες αναφορές, ακριβώς επειδή μπορεί να προκαλέσουν ένστικτα αυτοσυντήρησης και επιβίωσης στους Έλληνες και να δούμε «με άλλο μάτι» το τι συμβαίνει με αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsipras-kai-mhtsotakhs-apefugan-ton-charakthrismo-tou-christianou-sta-thuma#ixzz5lzJZfm5f