Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Τ.Ο. ΑΘΗΝΩΝ




Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ με θέμα: Η επέτειος του ΌΧΙ .Το Εθνικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου, με επικεφαλής τον Εθνικό κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά προετοίμασε την Χώρα για τον επερχόμενο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.


Το  ΌΧΙ του Ιωάννη Μεταξά και  η σθεναρή  αντίσταση Στρατού και λαού, υπό την καθοδήγηση του Εθνικού Κυβερνήτη,συνέτριψαν τους Ιταλούς εισβολείς.Η νίκη στα βουνά της Βορείου Ηπείρου ήταν η πρώτη νίκη των συμμάχων εναντίον των δυνάμεων του άξονος.Με το πέρας της προβολής τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος όπου αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα της εποχής.

Ο συναγωνιστής Θεοδωρακόπουλος τόνισε τον Πατριωτισμό του Ιωάννη Μεταξά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού, πλην των Κομμουνιστών που όχι μόνο αρνήθηκαν να πολεμήσουν τους Ιταλούς επίδοξους κατσκτητές, αλλά προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σαμποτάρουν τον αγώνα της πατρίδος μας  1940-1941 εναντίον ΙταλοΓερμανών εισβολέων.