Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Kapa Research: Συνεχής η άνοδος της Χρυσής Αυγής - Τρίτη πολιτική δύναμη με 8,7%


Kapa Research: Συνεχής η άνοδος της Χρυσής Αυγής - Τρίτη πολιτική δύναμη με 8,7%Σε συνέχεια όλων των τελευταίων συστημικών δημοσκοπήσεων και τις γνώμες των αναλυτών και η Kapa Research για το "Βήμα" παραδέχεται την διαρκή άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.
Ακόμα και στις συστημικές εταιρείες δημοσκοπήσεων, λοιπόν, όπου το "ψαλίδι" είναι σύνηθες για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής - καθώς ΠΟΤΕ δεν έχουν προσεγγίσει το εκλογικό ποσοστό του κόμματος - καταγράφεται η ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση των Ελλήνων Εθνικιστών στην κοινωνία.
Στην εν λόγω δημοσκόπηση λοιπόν, τα κόμματα με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου λαμβάνουν:

ΝΔ 30,8%
Σύριζα 25,6%
Χρυσή Αυγή 8,7%
ΚΚΕ 7,5%
Πασόκ 7,4%
Λεβέντης 4,6%
Ανέλ 3,4%
Πλεύση Ελευθερίας 3,2%
Ποτάμι 3%
Αρχικά, να επισημάνουμε πως τα ποσοστά του ΚΚΕ και λοιπών κομμάτων φαίνεται να έχουν... φουσκώσει και κατά πόσο αντικατοπτρίζεται η πραγματικότητα σε αυτά τα νούμερα θα φανεί στην κάλπη. Η αλήθεια είναι ότι Ανέλ, Ποτάμι και Λεβέντης πασχίζουν για το 3% και κάποιοι από αυτούς δεν θα ξαναδούν τα κόμματα τους να μπαίνουν στην Βουλή.
Η φθορά του μνημονιακού Σύριζα από την άλλη είναι ραγδαία, αλλά η νεοφιλελεύθερη ΝΔ του Μητσοτάκη δεν αποκομίζει οφέλη.
Τέλος, η Χρυσή Αυγή είναι η αδιαμφισβήτητη τρίτη πολιτική δύναμη με ανοδικές τάσεις (καταγράφει άνοδο 0,5% από την τελευταία μέτρηση) και τα ποσοστά της θα ξεπεράσουν το διψήφιο νούμεροκαθώς πρέπει να συνυπολογιστεί και η κρυφή ψήφος, όπως φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογές της Κύπρου με την νίκη του ΕΛΑΜ.