Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ελ. Ζαρούλια και Γ. Σαχινίδης για την προστασία των ζώων και τις τελετουργικές σφαγές “χαλάλ” και “κοσέρ” - ΒΙΝΤΕΟ


Στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου μίλησαν η βουλευτής Β’ Αθηνών, Ελένη Ζαρούλια και ο βουλευτής Πέλλας, Γιάννης Σαχινίδης αναφορικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων.
Αρχικά, η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια τόνισε ότι είναι αναγκαία η ποινικοποίηση του βασανισμού ζώων σε βαθμό κακουργήματος, όπου θα περιλαμβάνονται και οι τελετουργικές σφαγές ζώων, όπως το «χαλάλ», κατά το οποίο οι μουσουλμάνοι πιστοί προχωρούν στην ολοκληρωτική αφαίμαξη του ζώου.

Ακόμα, προσέθεσε ότι σε πολλές περιπτώσεις το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ελλιπή ενημέρωση σχετικά με την νομοθεσία για τα αδέσποτα ζώα, ενώ στην συνέχεια η Ελένη Ζαρούλια ανέγνωσε την επιστολή ενός εκπαιδευτή σκύλων, ο οποίος σημειώνει ότι το επάγγελμα αυτό στερείται πιστοποίησης, οπότε ο οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώνει ότι εξασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα.
Τον λόγο στην συνέχεια έλαβε ο Συναγωνιστής Γιάννης Σαχινίδης, ο οποίος ανέφερε ότι ναι μεν η στείρωση των αδέσποτων ζώων είναι αναγκαία, αλλά όσον αφορά τα κατοικίδια δεν θα έπρεπε να είναι και υποχρεωτική. Ακόμη, πρότεινε την τοποθέτηση συγκεκριμένων συσκευών ανακύκλωσης και ταυτόχρονης σίτισης των αδέσποτων ζώων, ενώ τόνισε ότι είναι αναγκαία η εκπαίδευση των παιδιών ώστε να μάθουν να σέβονται το περιβάλλον.
Από την πλευρά των φορέων, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. που έλαβε τον λόγο σημείωσε ότι το σύνολο των αστυνομικών προσπαθεί να παραμένει συνεχώς ενημερωμένο όσον αφορά την νομοθεσία για την μεταχείριση ζώων.
Απέναντι στις υποδείξεις των συναγωνιστών μας, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ι. Τσιρώνης δεν κατάφερε να δώσει σαφείς απαντήσεις. Ειδικότερα, τόνισε είναι αδύνατον να προβεί στην πιστοποίηση του επαγγέλματος του εκπαιδευτή σκύλων, καθώς απουσιάζει το ανάλογο θεσμικό πλαίσιο.
Όσον αφορά τις τελετουργικές σφαγές ζώων αποποιήθηκε των ευθυνών του και αρκέστηκε να δηλώσει ότι εδώ και χρόνια πραγματοποιούνται οι βάρβαρες πρακτικές «κοσέρ» και «χαλάλ» στην Ελλάδα και σημείωσε μάλιστα ότι οι χριστιανικές (;) σφαγές αποτελούν ένα πολύ πιο σοβαρό φαινόμενο.