Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Εγκληματικές οργανώσεις “συνταγματικού τόξου”: Δύο φορές ισόβια σε στέλεχος της ΝΔ για υπεξαίρεση 1,4 εκατ. ευρώ!

 Share

Εγκληματικές οργανώσεις “συνταγματικού τόξου”: Δύο φορές ισόβια σε στέλεχος της ΝΔ για υπεξαίρεση 1,4 εκατ. ευρώ!
Μετά τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου, Γιώργο Πρεβεζάνο, ο οποίος «εισέπραξε» 80 χρόνια κάθειρξη για παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών, ένα ακόμη στέλεχος της ΝΔ είδε τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης να πέφτει βαρύς πάνω στο κεφάλι του.

Πρόκειται για τον Θεολόγο Καλαϊτζή, δικηγόρο, στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος είχε τοποθετηθεί πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΕΑΠΑΞ της Ξάνθης και ήταν κατηγορούμενος για κατάχρηση 1,4 εκατ. Ευρώ. Μετά από διήμερη ακροαματική διαδικασία το Εφετείο Θράκης τον καταδίκασε σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη!
Ταυτόχρονα, του επεβλήθη και διαρκής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, επειδή το ποινικό του μητρώο είναι ήδη βεβαρημένο. Συγκεκριμένα, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για πλαστογραφία κατά την ενάσκηση του δικηγορικού του επαγγέλματος, για αυτό και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό που θα μείωνε την πολύ βαριά ποινή του.
Βεβαίως, και σ’ αυτήν την περίπτωση τα πολιτικά χαρακτηριστικά του καταδικασθέντα περνάνε σε δεύτερη μοίρα για τα ΜΜΕ (για όσα τουλάχιστον αναφέρουν την ιδιότητά του ως στελέχους της ΝΔ), τα οποία έχουν φροντίσει στο παρελθόν να συκοφαντήσουν ασύστολα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, παρουσιάζοντας ως μέλη της άτομα τα οποία έχουν καταδικαστεί, «αγνοώντας» το γεγονός ότι η όποια προσωρινή σύνδεσή τους με το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών είχε διακοπεί ολοκληρωτικά πολύ πριν την τέλεση των πράξεων για τις οποίες είχαν οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.
Ενώ τώρα, σε περιπτώσεις που υπάρχει η ιδιότητα του νυν στελέχους της ΝΔ (ή κάποιου άλλου κόμματος του περιβόητου «Συνταγματικού τόξου»), η πολιτική τους ιδιότητα ή αποκρύπτεται ή αναφέρεται εντελώς επιφανειακά για κάτι παραπάνω από ευνόητους λόγους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ