Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ανεργία: Ο αδιάψευστος μάρτυς της μνημονιακής καταστροφής!


Ανεργία: Ο αδιάψευστος μάρτυς της μνημονιακής καταστροφής!
Άρθρο στην εφημερίδα "Εμπρός"
Η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση στις χώρες της Ε.Ε., έρχεται να κονιορτοποιήσει τον πολυδιαφημισμένο μύθο της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, μύθο που χρησιμοποιήθηκε από όλες ανεξαιρέτως τις μνημονιακές κυβερνήσεις, στις απεγνωσμένες τους προσπάθειες να πείσουν τον Ελληνικό Λαό πως εργάζονται τάχα με γνώμονα το συμφέρον του. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που δόθηκαν την Δευτέρα στη δημοσιότητα, η… εθνοσωτήριος μαρξιστική Χούντα Τσίπρα-Καμμένου μπορεί να πανηγυρίζει διότι το Κράτος το οποίο εξουσιάζουν εδώ και περισσότερο από τρία έτη κατήγαγε δύο σημαντικότατες πρωτιές μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως:

α) Η Ελλάς σημειώνει τα χαμηλότερα ποσοστά απασχόλησης στην Ε.Ε.
β) Η Ελλάς σημειώνει τα υψηλότερα ποσοστά μακροχρόνια ανέργων στην Ε.Ε.
Οι θεαματικές αυτές επιτυχίες της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, δεν γνώρισαν φυσικά την αποθέωση των εγχώριων μέσων μαζικής ενημέρωσης, διότι ως γνωστόν, τα κατά Σύριζα και ΑΝΕΛ διαπλεκόμενα ΜΜΕ πολεμούν λυσσωδώς το κυβερνητικό έργο. Επιπρόσθετα, η ταπεινοφροσύνη τόσο του κυρίου Τσίπρα όσο και του κυρίου Καμμένου, δεν τους επιτρέπει να απευθυνθούν μέσω διαγγέλματος στον Ελληνικό Λαό προκειμένου να διεκδικήσουν επάξια τις δάφνες των οικονομικών τους άθλων και να θριαμβολογήσουν επ’ αυτών.
Η σοβαρότητα των στοιχείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντούτοις, δεν προσφέρεται για περαιτέρω αστεϊσμούς και ειρωνείες. Τουναντίον, προσφέρεται για οξεία κριτική και σαφώς ως αδιάψευστο κριτήριο της καταστροφής που απλώνεται σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας και επακόλουθα της ελληνικής κοινωνίας, ελέω της ολοκληρωτικής υποταγής του Κράτους στις νοσηρές διαθέσεις των δανειστών. Για να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι και επιφυλακτικοί και για να αποστομωθούν εκείνοι που θα κάνουν λόγο για «ακροδεξιές υπερβολές και αβάσιμες κατηγορίες», παραθέτουμε -κι ας κουράσουμε- στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τους Ευρωπαίους «εταίρους» και «σωτήρες» μας.
Το γ’ τρίμηνο του 2017, το ποσοστό απασχόλησης στις χώρες της Ε.Ε. άγγιξε το 72,3%, το κορυφαίο επίπεδο από γεννήσεως της Ε.Ε.! Αν οι ευρωπαίοι δύνανται να πανηγυρίζουν, τούτο δεν ισχύει για τους Έλληνες: στην Ελλάδα το ποσοστό απασχόλησης μόλις που φτάνει το 58%, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην τελευταία θέση του συγκεκριμένου δείκτη.
Εις ότι αφορά την ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαικής Επιτροπής, η Ελλάς παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό μακροχρόνια ανέργων στην Ε.Ε. για το γ’ τρίμηνο του 2017, το οποίο εκτιμάται σε 15,3%, υπερδιπλάσιο χωρών που έπονται όπως η Ισπανία (με 7,1%) και η Ιταλία (6,2%). Ενδεικτικά δε της δραματικής καταστάσεως της ελληνικής οικονομίας είναι όσα η έκθεση της επιτροπής πιστοποιεί και αφορούν την πρωτιά της Ελλάδος στο ποσοστό της πολύ μακροχρόνιας ανεργίας στην Ε.Ε. (11%) καθώς και την διαπίστωση πως το 73,4% των ανέργων στη χώρα μας το τρίτο τρίμηνο του 2017, ήταν μακροχρόνια άνεργοι!
Απολύτως φυσιολογικά συνεπώς, διαπιστώνεται η διαρκής φυγή Ελλήνων στο εξωτερικό, επιδιώκοντας στην συντριπτική πλειοψηφία όχι τον πλουτισμό αλλά το δικαίωμα στην εργασία, ένα δικαίωμα το οποίο η Χούντα των Μνημονίων (φιλελεύθερη χθες, μαρξιστική σήμερα) χαιρέκακα τους στερεί. Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί πως την ίδια περίοδο κατά την οποία το μνημονιακό Καθεστώς εξωθεί τους Έλληνες στη μετανάστευση, υποδέχεται και εγκαθιστά μονίμως στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών, για «ανθρωπιστικούς» τάχα λόγους και συνάμα, επαίρεται κατά τρόπο επαίσχυντο και χυδαίο πως αποδίδει στους αδυνάμους «κοινωνικό μέρισμα», συνεπεία της δήθεν επιτυχημένης του οικονομικής πολιτικής!
Συμπερασματικά, καθίσταται σαφές και επιβεβαιώνεται στην πορεία του χρόνου πως η οικονομική πολιτική της κομμουνιστικής συμμορίας Τσίπρα-Καμμένου εξυπηρετεί ένα και μόνο σκοπό: την αφαίμαξη του Ελληνικού Λαού προς όφελος της Διεθνούς των Τοκογλύφων και την διαιώνιση της δουλείας των τόκων της οποίας δέσμια βρίσκεται η Πατρίδα μας. Απαιτείται ως εκ τούτου, η θεμελιώδης μεταβολή του οικονομικού δόγματος του Κράτους: η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει μονάχα μέσω της εργασίας του Ελληνικού Λαού και όχι από τα Μνημόνια. Θεμελιώδης μεταβολή του οικονομικού δόγματος εντούτοις, η οποία περνά αναμφισβήτητα από την αναγκαιότητα καταποντισμού των ξενόδουλων πολιτικών δυνάμεων και της κυριαρχίας του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της Χρυσής Αυγής.
Ευάγγελος Καρακώστας