Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Συρία: Παρωχημένης τεχνολογίας ρωσικά αντιαεροπορικά εξουδετέρωσαν το 70% των Cruise της Δυτικής Συμμαχίας

Σύμφωνα με αναλύσεις στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας σε στόχους στην Συρία προκάλεσαν ελάχιστες ζημιές σε ήδη εκκενωμένες εγκαταστάσεις.
Από τους 103 πυραύλους cruise Tomahawk που πυροδοτήθηκαν από πολεμικά πλοία του δυτικού συνασπισμού οι 71 καταρρίφτηκαν από τα αντιαεροπορικά-αντιβαλλιστικά συστήματα S-75, S-125 και S-200 του συριακού στρατού, συστήματα τα οποία είναι ρωσικής τεχνολογίας της δεκαετίας του 1980.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν ελάχιστοι στρατιώτες, ενώ το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ντουμέιρ που ήταν εις εκ των στόχων παρέμεινε εντελώς άθικτο, καθώς αποκρούσθηκαν όλοι οι Tomahawk που κατευθύνονταν προς εκεί. 
Ο συριακός στρατός έχει εξοπλιστεί και με τελευταίας τεχνολογίας αντιαεροπορικά-αντιβαλλιστικά συστήματα μεσαίας εμβέλειας όπως Buk M2E και Pantsir S (έχουμε αναφερθεί στην ιστοσελίδα για τις δυνατότητες αυτών των συστημάτων), τα οποία υπερασπίζονται εγκαταστάσεις μεγάλης στρατιωτικής σπουδαιότητας και τα οποία δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας.
Τα συγκεκριμένα αντιβαλλιστικά συστήματα καλύπτουν την πόλη της Δαμασκού, το υπουργείο Άμυνας, το κυβερνητικό αεροδρόμιο και εγκαταστάσεις κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ (υψώματα Γκολάν).
Προφανώς και η πυραυλική επίθεση του δυτικού συνασπισμού που έγινε με πρόφαση την μη τεκμηριωμένη χρήση χημικών όπλων στην πόλη Ντούμα δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, οι ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία απέδειξαν για μια ακόμη φορά τον ρόλο που διαδραματίζουν προς όφελος του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού.
Γ. Λιναρδής