Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Χρήστος Παππάς για τροπολογία των F-16: “Μια ακόμη εκδούλευση στα αφεντικά σας” ΒΙΝΤΕΟ

 Tweet
 Share
 Share
 Share
 Email
 Share
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια κατά την διάρκεια της συζήτησης της τροπολογίας που εισήγαγε αιφνιδιαστικά και εκτός προβλεπόμενων του Κανονισμού της Βουλής ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος και η οποία φορά τα αντισταθμιστιστικά οφέλη της εταιρείας Lockheed Martin για 230 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των F 16 πολεμικών αεροσκαφών, κόστους 1,1 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι η αντιδεοντολογική διαδικασία και η σπουδή που επέδειξε ο Πάνος Καμμένος, ώστε να ψηφιστεί αυτή η τροπολογία χωρίς συζήτηση από την αρμόδια επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων στοιχειοθετεί την κατηγορία ότι αυτός και η συγκυβέρνηση κάνουν μια επιπλέον εκδούλευση στα υπερατλαντικά αφεντικά τους. Ειδικά ο κ. Καμμένος προσβλέπει στην εκτίμηση των Αμερικανών φίλων του σε συνάρτηση με το αβέβαιο πολιτικό του μέλλον. Τόνισε δε ότι την πραγματική εκτίμηση του Ελληνικού Λαού θα την διαπιστώσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στις επερχόμενες εκλογές.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Συναγωνιστή Χρήστου Παππά:
«Καλή η προσπάθεια για δημιουργία έντασης αλλά εμείς δεν θα πάρουμε. Η πραγματικότητα είναι πικρή, είναι διαφορετική. Η ωμή πραγματικότητα λέει ξεκάθαρα ότι πολλές συμβάσεις, πολλά συμφέροντα, πολλά λεφτά. Πολλά τα λεφτά που διαχειρίζεστε με αδιαφανή και απαράδεκτο τρόπο. Αντικρουόμενα τα συμφέροντα, διαφορετικοί οι υμέτεροι κυβερνητικοί αλλά και οι υμέτεροι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρόλο που και οι δύο είστε αμερικανοσιτιζόμενοι εντολοδόχοι. Μάχη λοιπόν εδώ για το ποιοι θα τα φάνε, ποια θα πάρουν τις δουλειές. Αυτό γίνεται σήμερα εδώ.
Επίσης, η συζήτηση γίνεται σε μια χρονική συγκυρία όπου οι πολιτικές εξελίξεις, τα πολιτικά τεκταινόμενα, είναι ρευστά και επομένως απρόβλεπτα. Μια σταθερά υπάρχει: ότι το 2019 θα έχουμε εκλογές. Βεβαίως, με αριστερά κυβέρνηση ποτέ μη λες μεγάλες κουβέντες. Και άλλη σταθερά που υπάρχει είναι ότι ο κύριος Καμμένος θα πάψει να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας. Θα πάψει τώρα, σε μια βδομάδα, σε λίγους μήνες…Πάντως δεν θα κάθεται σε αυτήν την θέση πολύ σύντομα. Ρευστά λοιπόν τα τεκταινόμενα, ρευστή η πολιτική κατάσταση, η οποία έχει να κάνει και με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Ο κύριος Καμμένος λοιπόν, το κόμμα του, ή έστω ένα κομμάτι του κόμματός του, λέει ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία αλλά στηρίζει την κυβέρνηση.
Οι ποταμίσιοι του κυρίου Θεοδωράκη δεν στηρίζουν τον Τσίπρα αλλά λένε ότι θα ψηφίσουν την συμφωνία. Εκτός εξαιρέσεων. Ο κύριος Μητσοτάκης της ΝΔ παρακολουθεί ατάραχος την κατάσταση και λέγει ότι δεν θα κυρώσει την συμφωνία. Αντί του εθνικώς ορθού, που μόνο η Χρυσή Αυγή, δια στόματος Νικολάου Μιχαλολιάκου, όταν ψηφιζόταν η προδοτική συμφωνία τον Ιούνιο με επιστολή του στα διεθνή fora ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος είχε πει ότι όταν η Ελλάδα αποκτήσει εθνική κυβέρνηση θα ακυρώσει την προδοτική συμφωνία. Ο κύριος Μητσοτάκης λοιπόν λέει –και κρύβεται πίσω από το ότι δεν θα κυρώσει την συμφωνία- ότι «εφόσον ψηφιστεί, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, παρά θα την σεβαστώ». Πολύ βολική η θέση της ψευτοδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, της πατριδοκάπηλης φιλελεύθερης παράταξης.
Η μόνη δύναμη η οποία, και πρέπει να το πούμε αυτό γιατί κανείς δεν ανεφέρθη, η μόνη δύναμη η οποία έχει ξεκάθαρη πολιτική θέση στην επικείμενη επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα είναι η Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή για την αυριανή επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ λέγει εκφράζοντας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού ότι αυτή είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα. Πάρε δρόμο Μέρκελ από την Ελλάδα! Έξω η Μέρκελ από την Ελλάδα!
Να μπω στην ουσία και σε ό, τι αφορά την τροπολογία και γι’ αυτό πήρα και τον λόγο. Καλή η προσπάθειά σας την στιγμή της οπερετικής και στημένης και προαναγγελθείσας διαμάχης και ενδεχόμενης αποχώρησής σας από τον τόσο αγαπημένο σας κυβερνητικό θώκο, στο παρά πέντε λοιπόν της βασιλείας σας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καταθέσατε αυτήν την κατεπείγουσα τροπολογία, με πρωτοφανή σπουδή για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα των Αμερικανών. Ξέρετε τι λέω, όταν λέω «Αμερικανούς» εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Λέω αυτούς, τους «φονιάδες των λαών». Δώρο λοιπόν των Αμερικανών προς την Ελλάδα, ή δώρο προς τους πειθήνιους εντολοδόχους τους; Το υποκριτικό δε είναι ότι εσείς που διαλύσατε με τις μνημονιακές πολιτικές την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία στο σύνολό της, έρχεστε τώρα και υποκρίνεστε ότι η αμυντική βιομηχανία θα ανθίσει με το αντίδωρο που θα δοθεί από την Lockheed Martin.
Και θέλετε κύριε Καμμένε να υπερασπιστείτε την τροπολογία, με την αιτιολογία ότι φτιάχνετε “hot spot” για στρατιωτικούς στην Σκύρο. Λέω “hot spot” γιατί είναι γνωστή η απαράδεκτη στάση, η δική σας, ως υπουργού Εθνικής Αμύνης, που έχετε επιβάλει στην αποστολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, την υποδοχή των αλλοφύλων και αλλοπίστων εισβολέων στην Ελλάδα. Φτιάχνετε λοιπόν  “hot spot” για τους στρατιωτικούς στην Σκύρο και αυτό μας λέτε ότι θα είναι πολύ καλό και ότι θα πρέπει να ξεπουληθούμε κυριολεκτικά στους Αμερικανούς. O tempora o mores!
Αυτή η κατεπείγουσα τροπολογία για την αναβάθμιση των F 16 ύψους 230 εκατ. ευρώ, αυτή η βιαστική τροπολογία που συζητάτε παράνομα, αντικανονικά, ενάντια σε κάθε πρόβλεψη του κανονισμού της Βουλής, λέτε εσείς ότι θα υλοποιήσει πρόγραμμα των αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας που υπογράφτηκε, ξέρουμε, το 2018, μετά την επίσκεψη του κύριου Τσίπρα στον κύριο Τραμπ, και ότι είναι ένα απαραίτητο μέτρο για την εγκαθίδρυση –όπως λέτε χαρακτηριστικά- και συντήρηση εγχώριας τεχνολογικής βάσης, με σκοπό την προστασία ουσιωδών συμφερόντων της χώρας.
Και έρχομαι και ερωτώ: συμφερόντων ελληνικών; Συμφερόντων της χώρας; Ή συμφερόντων του ΝΑΤΟ; Μήπως φτιάχνετε τα F 16 για να επιτηρούν αυτά τον εναέριο χώρο της Κροατίας που παραπαίει η πολεμική της αεροπορία; Όπως γίνεται με τον εναέριο χώρο της Αλβανίας; Τα κάνετε για την Ελλάδα ή τα κάνετε για το ΝΑΤΟ; Πουλάτε σήμερα λοιπόν την τελευταία εκδούλευση στα υπερατλαντικά αφεντικά! Λίγο πριν την ενδεχόμενη και συμφωνημένη παραίτηση του κυρίου Καμμένου για λόγους πολιτικής επιβίωσης. Μπράβο κύριε Καμμένε, συγχαρητήρια, δεν αφήνετε εκκρεμότητες. Κύριος είστε. Να δούμε όμως πόσο θα το εκτιμήσουν αυτό οι κολλητοί σας Αμερικανοί φίλοι, και εννοώ πως θα το εκτιμήσουν σε συνάρτηση με το πολιτικό σας μέλλον.
Πάντως, θα διαπιστώσετε την εκτίμηση του Λαού πολύ σύντομα, στις επικείμενες εκλογές. Τώρα θα φύγετε με λιμουζίνα βουλευτική; Θα φύγετε με το αγαπημένο σας μέσον που είναι ελικόπτερο; Θα δείξει…Μακάρι να φύγετε με ελικόπτερο».